Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Sweet Jazz Duo + Jan Allan

19 januari, 2020 @ 18:00 - 20:00

220Kr


Sweet Jazz Duo + Jan Allan

Mats Larsson: gitarr
Hans Backenroth: bas
Jan Allan: trumpet

Sweet Jazz Duo är fortsättningen på Sweet Jazz Trio – en av dom europeiska jazzgrupper som rönt störst framgång i Japan och banade vägen för skandinavisk jazz. I höst ges gruppens 15:e CD ut i Japan …

Sweet Jazz Trio gjorde sin sista spelning förra året och då bestämde sig Mats och Hans att fortsätta i någon form och konceptet blev – att spela på duo med olika gäster!

Den gästen som varit med några gånger är ingen mindre än Jan Allan!

Jan Allan (f 1934) är en av dom mest personliga jazzrösterna i Sverige och behöver väl
egentligen ingen presentation. Jan började som pianist, sadlade om till trumpet och började spela med Carl-Henrik Norin på Nalen. Snart fanns han i kretsen kring Lars Gullin, Arne Domnérus, Bengt-Arne Wallin och Jan Johansson. Fick Gyllene skivan för sin första soloskiva ”Jan Allan – 70”. Bildade kammarjazztrion ”Trio con Tromba” tillsammans med Bengt Hallberg och Georg Riedel och senare en trio med Rune Gustafson och Georg Riedel. Jan Allan har spelat in ett stort antal skivor under eget namn och samarbetat med internationella storheter som Thad Jones, Mel Lewis, Red Mitchell, Lee Konitz och Bobby Shew för att nämna några.

Mats Larsson (f 1958) började spela trummor som tioåring och bytte till gitarr influerad av rockmusik och främst Jimi Hendrix. Några år senare öppnade sig jazzintresset och Mats kom med i basisten Lasse Andersson Q och spelade turnéer med b l a kornettisten Warren Vaché och Wild Bill Davidson. Mats utbildade sig till improvisationspedagog på Musikhögskolan i Stockholm och har arbetar som gitarrpedagog på Lidingö Kulturskola. Förutom med Sweet Jazz Trio har Mats under åren spelat med Gunnar Bergsten, Rolf Ericson, Finn Ziegler och Lars Erstrand.

Hans Backenroth (f 1966) började spela klassisk gitarr på kommunala Musikskolan och bytte till elbas i i tonåren. Under gymnasiet kom jazzen in och hans började att parallellt med elbasen spela kontrabas. Studier på Birkagårdens Folkhögskola och Musikhögskolan i Stockholm blev Hans snabbt en av dom främsta och mest anlitade basisterna på den svenska jazzscenen. Hans har spelat med legender Bengt Hallberg, Monica Zetterlund, Rune Gustafsson och 13 år med Arne Domnérus grupper. Sedan 1987 har hans spelat med tenorsaxofonlegendaren Bernt Rosengren. Hans har också spelat med artister som Rebecka Törnqvist, Sissel Kyrkjebø, Tommy Körberg, Malena Ernman och Lill Lindfors samt med internationella namn som Kenny Barron, Doug Raney, Toots Thielemans, Roger Kellaway, Clark Terry och Ed Thigpen.

Förköp via Tickster. Entré: 220;- Medlemmar 190;-

Detaljer

Datum:
19 januari, 2020
Tid:
18:00 - 20:00
Kostnad:
220Kr
Evenemang Kategori:
Webbplats:
http://more.jazzimariefred.se/event/sweet-jazz-duo-jan-allan/

Arrangör

Jazz i Mariefred
Telefon:
0760122185
E-post:
kontakt@jazzimariefred.se
View Arrangör Website

Plats

Gripsholms värdshus
Kyrkogatan 1
Mariefred, 64730 Sverige
+ Google Map